ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova a decis să inceteze orice tranzitare a vehiculelor militare și armamentului a coridorului rus care permitea trupelor NATO să ajungă în Afganistan, anunță Interfax. 

Rusia și-a justificat decizia amintind că mandatul misiunii ISAF în Afganistan s-a încheiat pe 31 decembrie 2014. Decretul în acest sens a fost semnat de premierul rus Dmitri Medvedev.

'Ministerul rus de Externe este însărcinat să informeze guvernele statelor străine şi organizaţiile internaţionale despre încetarea tranzitării terestre şi combinate (feroviară, rutieră şi aeriană) pe teritoriul Federaţiei Ruse a armamentului şi tehnicii militare destinate Forţei internaţionale de asistenţă şi securitate în Afganistan (ISAF)', condusă de NATO, se precizează în ordinul emis de Dmitri Medvedev, potrivit Interfax.
 
Sprijinind SUA în lupta anti teroristă, Rusia a autorizat în 2001 tranzitarea teritoriului său pentru transferul forţelor NATO în Afganistan. În 2008, a acceptat tranzitarea feroviară a materialului non-militar, iar în 2009 tranzitarea spaţiului său aerian.