Motorul de rachetă cu care omul va ajunge pe Marte a fost testat cu succes

SpaceX a testat cu succes noul motor de rachetă Raptor de care sunt legate toate așteptările companiei pentru zboruri interplanetare, inclusiv mult-așteptata misiune cu echipaj uman spre Marte, conform unor mesaje postate luni pe Twitter de șeful SpaceX, Elon Musk, conform Mirror.com.
Motoare de acest tip urmează să propulseze Sistemul de Transport Interplanetar (Interplanetary Transport System — ITS) al SpaceX. Elon Musk a dezvăluit câteva detalii despre noul motor pe Twitter, dar a promis că va dezvolta subiectul marți, în cadrul conferinței pe care o va susține la Guadalajara, Mexic, cu ocazia Congresului Astronautic Internațional. El nu a precizat unde a fost realizat acest test.
În urmă cu câteva zile Elon Musk a apelat tot la Twitter pentru a anunța că programul de explorări al companiei SpaceX nu se limitează doar la Planeta Roșie. Cu această ocazie el a precizat că Mars Colonial Transporter (MCT) — sistemul reutilizabil de transport conceput pentru a-i purta pe primii astronauți spre Marte, împreună cu proviziile și echipamentele științifice necesare — poate mai mult decât atât.
„Se pare că MTC va putea ajunge mult mai departe de Marte, așa că probabil va trebui să-i găsim un alt nume", scria Musk. La scurt timp după acest mesaj, el anunța că s-a hotărât să-i schimbe numele în „Interplanetary Transport System" (ITS). Motoarele Raptor reprezintă o parte vitală a ITS.
Tot pe Twitter, Musk a precizat că duza motorului Raptor are 4,3 metri în diametru și că varianta finală a acestuia va genera 3 milioane de newtoni forță. Presiunea în camera de ardere a acestui motor este de trei ori mai mare decât la motoarele Merlin care sunt folosite la propulsia rachetelor din generația Falcon 9.
În 2012 Elon Musk descria (pe atunci) viitoarea generație de motoare Raptor drept similare celor care au propulsat flotila americană de navete spațiale, cu un ciclu de ardere în două stadii, mai eficiente decât motoarele Merlin. În loc să folosească un combustibil obținut din amestecul de oxigen lichid și kerosen, ca în cazul motoarelor care propulsează rachetele Falcon 9, motoarele Raptor vor arde oxigen lichid și metan, rezultând și costuri mai mici de alimentare.
SpaceX intenționează să lanseze o misiune fără echipaj uman spre Marte în cursul anului 2018, folosind o capsulă Dragon și o rachetă Falcon Heavy. Noul Sistem de Transport Interplanetar (ITS) ar putea transporta un prima echipaj uman spre Marte în 2024, conform lui Musk.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Adrian Onciu: Dansul păcii cu gust de capitulare. A sosit momentul ca Zelensky să-și facă bagajele și să-și ia concediu fără plată, pe termen nelimitat

Cum arată misteriosul tablou oferit de Putin lui Trump - FOTO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)