Numeroși sirieni musulmani care au fost nevoiți să își părăsească țara sfâșiată de interminabilul conflict sângeros și să se refugieze în Liban s-au convertit la creștinism. Chiar dacă, așa cum arată toate rapoartele organizatiilor internaționale, musulmanii care vor să treacă la creștinism își riscă viața.

George Saliba, episcopul Bisericii Ortodoxe din Siria afirmă că, de la izbucnirea războiului civil in Siria, în 2011, a botezat aproximativ 100 de refugiați musulmani sirieni, conform USA Today.

Abu Radwan, unul dintre cei pe care episcopul i-a botezat in religia creștină, refugiat din orașul Homs, a povestit că Iisus i-a apărut in vis în urmă cu doi ani. Și, încet-încet a ales calea Bisericii. „Am început să merg la Biserică. Eram convins că Iisus va veni să ne salveze”.
 
Presa străină a scris despre numeroasele convertiri ale musulmanilor care părăsesc țări măcinate de conflicte sângeroase, in special Siria, în ciuda riscurilor și amenințărilor cărora trebuie să le facă față. Radwan este unul dintre cei care au înfruntat aceste riscuri,  fiind înjunghiat de mai mulți musulmani în timp ce ieșea din Biserică.
 
Pentru a fi în siguranță, soția sa continuă să poarte văl islamic atunci când iese din Biserică. 
 
„Am simtit o mare eliberare când am fost botezat. Dacă aș muri acum, aici, în fața Bisericii, aș muri împăcat”, a spus el.
 
Și refugiații musulmani ajunși în Europa în ultimul an au decis să se convertească la creștinism. Un articol din The Guardian, din iunie 2016, arăta că numărul migranților musulmani din Europa care doresc să se boteze în religia lui Iisus a crescut semnificativ.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews