ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia își continuă acțiunea militară din Siria, câștigând de partea sa un nou aliat. Și nu oricare, ci unul care până acum era aliat de nădejde al SUA și al Occidentului.

Siria și Iordania au convenit să-și coordoneze operațiunile militare în Siria, a declarat vineri la Viena ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, după o întrevedere cu omologul său iordanian, Nasser Judeh.

Forțele armate din cele două țări, forțele ruse și iordaniene, au convenit pentru coordonarea acțiunilor, între care cele ale forțelor aeriene în Siria', a declarat Lavrov presei, adăugând că un mecanism în acest sens a fost stabilit la Amman. 
 
Iordania este aliată a SUA și face parte din coaliția împotriva organizației jihadiste Statul Islamic.

Americanii şi aliaţii lor participă la o coaliţie internaţională împotriva SI şi oferă susţinere rebelilor sirieni inamici ai regimului de la Damasc. Rusia a lansat, la rândul ei, în urmă cu trei săptămâni, o campanie de bombardamente aeriene în Siria.
 
O intervenţie împotriva "terorismului" - afirmă Moscova. Raiduri menite mai degrabă să-l salveze pe Bashar al-Assad - o acuză Washingtonul şi partenerii săi.