ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Bulgaria, 500 de elevi și 40 de profesori sunt în carantină, în prima săptămână de școală. În această etapă, școlile nu vor fi închise, a declarat ministrul adjunct al educației, Tania Mihailova. La data de 20 septembrie, au fost identificați 26 de elevi cu teste pozitive. O parte dintre ei nu au fost la școală în prima zi, alții au fost infectați înainte de începerea anului școlar, relatează Rador.
 
„Nu vom închide școli, prezența la școală rămâne”, a spus ministrul adjunct al educației Tania Mihailova. „Dezinfectarea se face peste tot, iar bugetele școlare sunt suficiente pentru a prelua această activitate până la sfârșitul anului calendaristic, deci nu este necesar și nici corect să se ia bani de la părinți, donațiile sunt voluntare, a precizat Tania Mihailova, pentru postul public de radio de la Sofia.
 
La începutul pandemiei, când toate  statele europene luau măsuri de închidere, autoritățile de la Sofia anunțau, chiar în preajma sărbătorii Paștelui, că nu vor închide bisericile. Biserica Ortodoxă Bulgară a decis că slujbele rămân deschise publicului, așa că bulgarii au putut participa la slujbele de Florii și de Înviere.