ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principala opozantă a lui Donald Trump în timpul mandatului republicanului, Nancy Pelosi (80 de ani) a fost aleasă din nou, de democrați, să conducă Camera Reprezentanților. Iar din acest an va introduce un nou regulament.
 
Democrata Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților și președintele Comitetului pentru Reguli, democratul James McGovern, au dezvăluit zilele trecute regulile care vor fi instituite în sesiunea celui de-al 117-lea Congres. Acestea care conțin propuneri „axate pe viitor”, inclusiv eliminarea termenilor de gen, cum ar fi „tata” , mama, fiu și fiică”, potrivit New York Post.

„Acest pachet, care va fi introdus și votat odată ce se va întruni noul Congres, include reforme etice radicale, crește responsabilitatea față de poporul american și face ca această Cameră a Reprezentanților să fie cea mai incluzivă din istorie”, a declarat Comitetul pentru Reguli al Camerei într-un afirmație.
 
În cadrul propunerilor se numără crearea „Comitetului selectiv pentru disparitate economică și echitate în creștere”, care ar impune Congresului „onorarea tuturor identităților de gen prin schimbarea pronumelor și a relațiilor familiale pentru a fi neutre în materie de gen”.

Astfel, cuvinte precum „tată, mamă, fiu, fiică, frate, soră, unchi, mătușă, văr primar, nepot, nepoată, soț, soție, socru, soacra, ginere, noră, cumnat, cumnata, tată vitreg, mama vitregă, băiat vitreg, fiica vitregă, fratele vitreg, sora vitregă, fratele vitreg, sora vitregă, nepot sau nepoată” vor fi înlăturate din vocabularul aleșilor.

În locul lor, se vor folosi termeni neutri din punctul de vedere al genului cum ar fi „părinte” și „copil”