ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fotograf care se aștepta să găsească adepți ai supremației albe și oameni revoltați de nedreptatea rasială în spatele valului de jafuri și violențe care au cuprins orașele americane după moartea lui George Floyd a dat, în schimb, peste „anarhiști insurecționari” cu înclinație către revoluție, scrie jurnalista Farah Stockmant, membră în boardul cotidianului globalist New York Times. 

Fotograful Jeremy Lee Quinn a avut parte de o adevărată „epifanie” după ce a asistat la jefuirea unui magazin de pantofi, în timpul unui protest Black Lives Matter din Santa Monica, California, pe 31 mai, a scris Farah Stockman în NY Times. Quinn a povestit că a văzut bărbați îmbrăcați în negru, purtând măști care acționau ca supraveghetori ai jafului. A doua zi, a văzut un bărbat alb îmbrăcat în negru care spărgea vitrina unui magazin cu o rangă, dar nu lua nimic. Quinn a constatat că e vorba de un tipar, după ce a scanat videoclipuri cu jafuri la nivel național, observând același tip de supraveghere. În cele din urmă a descoperit că grupurile despre care el credea că au legături cu supremația albă sunt formate din„anarhiști insurecționari”.

Quinn i-a spus lui Stockman că s-a amestecat printre anarhiști care au lansat artificii asupra clădirii instanței federale din Portland și au amenamențat Washigton D:C.  Scandalizat de ce a văzut, el susține că protestele nu au fost izbucniri spontane de furie față de nedreptatea socială sau brutalitatea poliției. Ci că au fost organizate strategic, prin intermediul rețelelor de socializare, de către anarhiști care au urmărit demolarea structurii sociale și înlocuirea acesteia cu o societate anarhistă.

Potrivit podcastului anarhist „Fostul muncitor”, termenul „anarhist insurecționar” datează cel puțin din perioada războiului civil spaniol. Anarhiștii au întreprins atunci „acțiuni directe” împotriva regimului lui Franco, care cuprindeau și asasinarea polițiștilor și jefuirea băncilor.

Stockman a menționat că în a treia zi de proteste din Minneapolis, după moartea lui George Floyd, publicația anarhistă „CrimethInc” a raportat că indivizi îmbrăcați în negru au spart geamurile, au vandalizat mașinile poliției și au declanșat incendii, după care s-au strecurat printre protestatarii non violenți.

De asemenea, Stockman a analizat un podcast anarhist care spune că unii anarhiști iau parte la revolte pașnice, în timp ce alții comit incendieri și jafuri pentru a uza sistemul capitalist.

Pamela Paresky, co-autoarea  a unui studiu Rutgers, i-a explicat lui Stockman că unele profiluri ale rețelelor sociale ale anarhiștilor au câștigat sute de mii de adepți începând cu luna mai.

Ea a vorbit despre o „mobilizare onlie sistematică a violenței, care a fost planificată, coordonată (în timp real) și sărbătorită de rețelele anarho-socialiste care s-au urcat pe valul protestelor care ințial au fost pașnice.

„Capacitatea de a continua să se răspândească și de a aduce, în cele din urmă, mai multă violență, inclusiv o revoltă violentă se bazează pe capacitatea de a se ascunde, pentru a fi confundați cu proteste legitime și pentru ca mass-media și publicul să reducă la minimum amenințarea", a explicat Paresky .

NYTimes spune, în final, că, probabil, studiul lui Paresky va „atrage atenția mass-media conservatoare și a Departamentului de Justiție al lui William Barr, care a decretat recent New York, Portland și Seattle drept  „jurisdicții anarhiste ”, amenințându-le cu retragerea fondurilor federale.