ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va consolida cooperarea militară cu Germania și Cehia, conform unui acord semnat miercuri de miniștrii Apărării ai celor trei țări cu ocazia reuniunii Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles.

„Miniștrii Apărării din Germania, România și Cehia au semnat miercuri acorduri în sensul aprofundării relațiilor militare", anunță Alianța Nord-Atlantică într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

„În acest cadru, Brigada a 4-a de Reacție rapidă a Cehiei și Brigada Mecanizată 81 a României vor colabora strâns cu Divizia a 10-a de Blindate și cu Divizia de Reacție Rapidă din Germania", precizează Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul Conceptului NATO „Națiuni Cadru", armatele mai mici își pot integra capacități militare în structuri de organizare puse la dispoziție de națiuni mai mari.

„Prin aceste acorduri, Cehia și România acceptă să contribuie cu câte o brigadă militară la o divizie multinațională comandată de Germania", a declarat Camille Grand, asistent al secretarului general NATO pentru Investiții în Apărare, cu ocazia ceremoniei de semnare a documentelor.

Conceptul „Națiuni Cadru" conferă o nouă dimensiune modului în care NATO abordează cooperarea multinațională, a subliniat Camille Grand.

România, Germania și Cehia vor consolida cooperarea militară în primul rând printr-o serie de exerciții programate să înceapă anul acesta.