ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut o declarație de ultimă oră, în care precizează că atacurile cibernetice vor fi catalogate, ca nivel de importanță, exact precum cele navale, aeriene sau terestre.

De asemenea, Stoltenberg precizează că un atac cibernetic poate declanșa Articolul 5 (clauza de apărare colectivă a NATO), care poate reprezenta oricând declanșarea unui război împotriva țării care lansează un atac cibernetic, scrie The Telegraph.

„Am hotărât că o un atac cibernetic poate declanșa articolul 5 (clauza de apărare colectivă a NATO) și am decis, de asemenea, că suntem în proces de stabilire a domeniului cibernetic ca domeniu militar, ceea ce înseamnă că îl vom include în celelalte domenii militare. (naval, aerian, terestru).
 
Un val masiv de atacuri cibernetice de tip 'ransomware', reamintind de modul de operare al virusului 'WannaCry 'din mai, a afectat de marți multinaționale, precum și societăți și servicii europene și americane, după ce a lovit Ucraina și Rusia.
 
Ca membru NATO, România este înclusă automat în orice decizie militară defensivă sau ofensivă ar lua Alianța, în urma unui astfel de atac.