ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt mii de soldați ai NATO au fost desfășurați într-o regiune nordică a Norvegiei, la câteva sute de kilometri de granița cu Rusia, pentru o serie de manevre militare internaționale.

Operațiunea, numită Viking 2017, care implică militari din Marea Britanie, Statele Unite și Norvegia, a debutat luni și se va incheia pe 15 martie.

700 dintrei cei opt mii de soldați sunt americani și britanici, aceștia participând la un program pregătitor special, pentru a se obișnui cu temperaturile scăzute din acea zonă.

Deoarece în exerciții sunt implicate avioane și elicoptere, dronele au fost interzise din spațiul aerian local, notează postul național de radio al Norvegiei.

Operațiunile Viking din anii precedenți au fost văzute de la Kremlin ca o provocare, astfel că Rusia a răspuns cu manevre militare de amploare în Peninsula Kola. Anul acesta, rușii au fost anunțați din timp de manevrele NATO.