ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupe americane, britanice și germane ar putea fi desfășurate în  țările aliate de pe flancul estic, precum România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia, într-o acțiune de descurajare de genul "înapoi în viitor", scrie ziarul The Telegraph.

Trupele britanice ar putea fi desfășurate de-alungul graniței Rusiei cu Europa de Est, conform planurilor NATO de a descuraja orice incursiune a Moscovei, precizează cotidianul britanic, care face aceste dezvăluiri în contextul reuniunii NATO de la Bruxelles.
 
Miniștrii Apărării din statele NATO reuniți la Bruxelles discută miercuri despre un nou plan de consolidare a prezenței militare în statele Baltice  și în centrul și sud-estul Europei împotriva unui atac "hibrid" sau a unei ocupații militare de către forțele ruse. 

Potrivit The Telegraph, se are în vedere detașarea unui nou contingent de 500 până la 1.000 de trupe NATO în fiecare dintre aceste state: România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Trupele ar urma să fie detașate prin rotație în statele respective și ar fi dotate cu rachete sol-aer, dar și cu avioane și elicoptere de luptă.
 
Militarii dislocați vor fi din SUA, Germania și Marea Britanie, pentru a arăta cât se poate de clar Rusiei că orice "intervenție" de genul celei din Ucraina va atrage după ea o reacție pe măsură a Occidentului și forțelor NATO.

Mai multe detalii despre acest plan urmează să fie elaborate în cursul zilelor următoare, inclusiv numărul precis al trupelor și naționalitățile.

Conform unei surse NATO, "ideea este ca, pentru o descurajare credibilă, principalii aliați trenbuie să fie prezenți pe teren. Fără menajamente. Astfel încât Rusia să știe că dacă încearcă ceva în republicile Baltice, în Polonia, România, Bulgaria, va avea de a-face cu trupe britanice, americane sau germane".