Trupe americane, britanice și germane ar putea fi desfășurate în  țările aliate de pe flancul estic, precum România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia, într-o acțiune de descurajare de genul "înapoi în viitor", scrie ziarul The Telegraph.

Trupele britanice ar putea fi desfășurate de-alungul graniței Rusiei cu Europa de Est, conform planurilor NATO de a descuraja orice incursiune a Moscovei, precizează cotidianul britanic, care face aceste dezvăluiri în contextul reuniunii NATO de la Bruxelles.
 
Miniștrii Apărării din statele NATO reuniți la Bruxelles discută miercuri despre un nou plan de consolidare a prezenței militare în statele Baltice  și în centrul și sud-estul Europei împotriva unui atac "hibrid" sau a unei ocupații militare de către forțele ruse. 

Potrivit The Telegraph, se are în vedere detașarea unui nou contingent de 500 până la 1.000 de trupe NATO în fiecare dintre aceste state: România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Trupele ar urma să fie detașate prin rotație în statele respective și ar fi dotate cu rachete sol-aer, dar și cu avioane și elicoptere de luptă.
 
Militarii dislocați vor fi din SUA, Germania și Marea Britanie, pentru a arăta cât se poate de clar Rusiei că orice "intervenție" de genul celei din Ucraina va atrage după ea o reacție pe măsură a Occidentului și forțelor NATO.

Mai multe detalii despre acest plan urmează să fie elaborate în cursul zilelor următoare, inclusiv numărul precis al trupelor și naționalitățile.

Conform unei surse NATO, "ideea este ca, pentru o descurajare credibilă, principalii aliați trenbuie să fie prezenți pe teren. Fără menajamente. Astfel încât Rusia să știe că dacă încearcă ceva în republicile Baltice, în Polonia, România, Bulgaria, va avea de a-face cu trupe britanice, americane sau germane".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews