ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Retorica antirusească îi servește NATO pentru a obține de la statele sale membre majorarea cheltuielilor militare, pentru a putea măcar "să rămână pe linia de plutire", în condițiile în care Alianța Nord-Atlantică nu este în stare să aducă o contribuție substanțială în contracararea unor asemenea provocări actuale precum este terorismul, comentează luni Departamentul pentru presă al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

"Nu încape îndoială că în condițiile unei incapacități evidente a NATO de a contribui în mod substanțial la contracararea unor provocări actuale atât de reale precum terorismul, doar escaladarea retoricii antirusești îi permite NATO să ceară de la țările sale membre majorarea cheltuielilor militare și măcar să rămână pe linia de plutire", se spune în comentariul MAE rus citat de Agerpres.

"Am sesizat raționamentele conducerii militare NATO care sunt rupte de realitate, raționamente privind existența unor 'amenințări dinspre Est' la adresa Alianței Nord-Atlantice, exclusiv 'pașnică și defensivă'. În mod concret, am fost atenți la afirmațiile generalului (Pavel), conform căruia Rusia folosește în lupta cu Occidentul o tactică hibridă, care include 'torturile și minciuna', că poate ataca teritoriul Alianței în regiunea baltică, precum și speculațiile privind posibila amplasare în Polonia și țările baltice a șapte divizii pentru 'a evita înfrângerea în această regiune''', a constatat MAE rus.

"Probabil, NATO a pierdut cu totul simțul realității și nu înțelege legăturile de cauză și efect din procesele care au loc în domeniul securității europene", a mai subliniat MAE rus.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews