ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina este susținută de NATO în ceea privește capturarea navelor de către Rusia. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, împreună cu celelate state ale Alianeție, au cerut luni Rusiei să elibereze imediat navele și marinarii sechestrați în Strâmtoarea Kerci și să acorde Ucrainei acces neîngrădit la porturile ucrainene din Marea Azov, potrivit Agerpres.

Secretarul general al NATO condamnă fapta Rusiei față de Ucraina. Acesta a transmis țării că gestul său față de Ucraina, poate fi urmat de consecințe. De altfel, secretarul general al Alianței a ținut să-I amintească Rusiei că Occidentul susține Ucraina încă din perioada anexării Crimeei,  de către aceasta, din 2014.

''Toți aliații și-au exprimat sprijinul deplin față de integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Nu există nici justificare pentru utilizarea forței militare împotriva vaselor și personalului naval ucrainene. În consecință, cerem Rusiei să elibereze imediat navele și marinarii ucraineni sechestrați ieri și facem un apel la calm și reținere'', a declarat Stoltenberg.