Primul pod ce leagă Rusia continentală de Crimeea, inaugurat marți, în prezența președintelui Putin, este considerat de NATO o încălcare a suveranității Ucrainei. Alianța Nord Atlantică a condamnat gestul Rusiei, apreciind că este o nouă demonstrație a „disprețului” arătat de Moscova față de Dreptul internațional.

„Rusia continuă să își arate disprețul față de Dreptul Internațional", a transmis, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, Piers Cazalet.

„Crimeea face parte din Ucraina, iar acest pod reprezintă o nouă încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, inclusiv încălcarea drepturilor de navigație în apele sale teritoriale", a subliniat purtătorul de cuvânt.

„NATO este alături de Ucraina și nu recunoaște și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a Crimeei de către Rusia”, a reafirmat el.

Președintele rus Vladimir Putin a traversat marți noul pod care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion, inaugurând astfel tronsonul rutier al acestui pod cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin.

Podul, care traversează strâmtoarea Kerci, un braț de mare între Marea Azov și Marea Neagră, urmărește să reducă izolarea Crimeii.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, ceea ce a atras sancțiuni din partea Uniunii Europene și a SUA contra Moscovei și a agravat situația din regiune.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews