ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul pod ce leagă Rusia continentală de Crimeea, inaugurat marți, în prezența președintelui Putin, este considerat de NATO o încălcare a suveranității Ucrainei. Alianța Nord Atlantică a condamnat gestul Rusiei, apreciind că este o nouă demonstrație a „disprețului” arătat de Moscova față de Dreptul internațional.

„Rusia continuă să își arate disprețul față de Dreptul Internațional", a transmis, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, Piers Cazalet.

„Crimeea face parte din Ucraina, iar acest pod reprezintă o nouă încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, inclusiv încălcarea drepturilor de navigație în apele sale teritoriale", a subliniat purtătorul de cuvânt.

„NATO este alături de Ucraina și nu recunoaște și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a Crimeei de către Rusia”, a reafirmat el.

Președintele rus Vladimir Putin a traversat marți noul pod care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion, inaugurând astfel tronsonul rutier al acestui pod cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin.

Podul, care traversează strâmtoarea Kerci, un braț de mare între Marea Azov și Marea Neagră, urmărește să reducă izolarea Crimeii.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, ceea ce a atras sancțiuni din partea Uniunii Europene și a SUA contra Moscovei și a agravat situația din regiune.