NATO va deschide Centrul de Contrainformaţii în sudul Poloniei, la Cracovia, până la sfârşitul anului. Informaţia a apărut în presa germană şi poloneză, unde se vorbeşte despre intensificarea acţiunilor ruse pe acest teren. La proiectul Alianţei Nord-Atlantice participă mai multe ţări, printre care şi România.

Este vorba despre o unitate de excelenţă a alianţei, care îşi propune să coodoneze activitatea unor aliaţi în domeniul spionajului şi combaterii terorismului.

Ţinta este contracararea acţiunilor specifice derulate intens de serviciile ruse în Europa, în special în contextul crizei ucrainene.

Facilitatea va găzdui între 40 şi 70 de militari, potrivit publicaţiei Die Welt, citată de tvr.ro

Polonia şi Slovacia şi-au adjudecat conducerea centrului şi au semnat recent un memorandum potrivit căruia la proiect participă, într-o primă etapă, Croaţia, Cehia, Lituania, Germania, România, Slovenia, Ungaria şi Italia.

Serviciile secrete preferă cooperarea bilaterală, iar acest centru reprezintă o etapă nouă în acţiunile derulate de NATO, a declarat ministrul adjunct al Apărării din Polonia.

Servicii secrete europene au raportat o intensificare a activităţii de spionaj a unităţilor ruse în ultimele 18 luni, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice sau la cartierul general al NATO, notează mai multe publicaţii internaţionale.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews