ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia trebuie să-și asume responsabilitatea pentru doborârea, în 2014, a unui avion al Malaysia Airlines deasupra Ucrainei, a declarat 
secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, care a criticat Moscova, în timpul unei vizite în Polonia.

„Sunt de acord cu guvernul olandez, care îi cere Rusiei să-și asume responsabilitatea pentru incidentul aviatic”, a spus Stoltenberg, descriind evenimentul - care a provocat moartea tuturor celor 298 de oameni aflați la bord - drept o „consecință directă” a agresiunii ruse asupra Ucrainei.
 
 
Apelul șefului NATO vine la câteva zile după ce Olanda și Austria au acuzat Rusia de doborârea zborului MH17,  o echipă de anchetatori internaționali au descoperind că sistemul antiaerian Buk utilizat pentru a lovi avionul îi aparținea Rusiei.
 
 Avionul Boeing 777, care călătorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât în zona ucraineană de conflict, la data de 17 iulie 2014. Toți cei 298 de oameni care se aflau la bord au murit în urma incidentului.  Rusia a negat insă orice amestec sau responsabilitatea pentru doborârea avionului.


Invocând amestecul Rusiei în alegeri, atacuri cibernetice și folosirea forței militare împotriva țărilor vecine, șeful NATO a spus că această Rusie „mai hotărâtă" este una dintre cele mai mari provocări de securitate pentru statele NATO.