ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunile Rusiei pun în alertă Alianța Nord Atlantică. 300.000 de militari NATO sunt pregătiți să acționeze în cazul unei amenințări din partea Moscovei.

Panica a pus stăpânire pe liderii NATO, care spun că au motive să se teamă de un atac al Rusiei asupra Occidentului. Așa că au decis ca 300.000 de militari ai Alianței să fie în stare de alertă maximă cel puțin 180 de  zile.
Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat că măsura a fost luată deoarece, în ultima perioadă, Rusia a intensificat exercițiile militare în apropiere de țările membre NATO. Stoltenberg a declarat recent pentru Times: "De asemenea, am văzut că Rusia folosește propaganda în Europa și printre statele aliate NATO și acesta este motivul pentru care Alianța reacționează. Reacționăm cu cea mai mai mare mobilizare de forțe de apărare colectivă, de la sfârșitul Războiului Rece încoace".

Decizia vine și pe fondul accentuării tensiunilor dintre Rusia și statele occidentale, din 2015, în urma implicării Moscovei în Siria, pentru sprijinirea președintelui Bashar al-Assad. În plus, în ultimele săptămâni administrația de la Washington a acuzat direct Rusia căar incerca să influențeze alegerile din SUA, atacând cibernetic organizații ale democraților.