ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO ia în considerare modificări ale sistemului de apărare anti-rachetă în fața testelor balistice nord-coreene. E vorba despre sistemul parțial operațional din România, de la Deveselu.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a atras atenția vineri împotriva unei intervenții militare în Coreea de Nord, care va avea ”consecințe devastatoare”, într-un interviu pentru AFP la sediul Alianței Nord-Atlantice la Bruxelles.

În același interviu, acesta a anunțat că Organizația are în vedere modificări ale sistemului ei antirachetă, operațional în parte de la baza de la Deveslu, în România, scrie news.ro.

Creșterea razei de acțiune și a preciziei rachetelor nord-coreene testate recent îndeamnă cele 29 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice să aibă în vedere modificări ale sistemului său antirachetă, operațional în parte de la Deveselu, a declarat Stoltenberg.

”Experții noștri lucrează la tehnologie, la modul cum să îmbunătățească sistemele noastre”, a declarat secretarul general al NATO, fără să ofere detalii în acest sens.
 
Stoltenberg a făcut aceste declarații după ce Phenianul a amenințat cu un atac asupra Insulei Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific, cu o ”salvă de rachete”, ca răspuns la exerciții ale aviației americane în spațiul aerian al Peninsulei Coreea.

Regimul Kim Jong-un a avertizat că un exercițiu comun al Statelor Unite, Japoniei și Coreei de Sud i-a ”întărit hotărârea ca Statele Unite să fie înăbușite cu foc”.