ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO ia în calcul un nou atac cibernetic de amploare, motiv pentru care Alianța este deja pregătită să activeze mecanismul de apărare colectivă
 
„NATO ia foarte în serios atacurile cibernetice pentru că am văzut tot mai multe de acest gen'”,  a declarat Stoltenberg la Ottawa. 
 
 
NATO considera încă din 2016 spațiul cibernetic drept unul operațional. Asta înseamnă, cred specialiștii, recunoașterea uneltelor cibernetice drept arme neconvenționale, ce pot fi folosite cu ușurință într-un eventual război cibernetic.
 
În 2014, NATO a convenit că un atac cibernetic ar putea activa Articolul 5 al Tratatului de la Washington și un răspuns din partea întregii Alianțe, a afirmat Stoltenberg, care a efectuat o vizită de două zile la Ottawa, scrie Agerpres.
 
Articolul 5 prevede în principal că un atac asupra unui membru al alianței constituie un atac asupra tuturor membrilor. Acest articol a fost activat numai o dată în întreaga existență a Alianței de 69 de ani și anume după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.