ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO vrea să consolideze capacitățile de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei, pregătind o nouă structură de intervenție de 30.000 de militari.
 
În acest context, diplomații NATO au declarat pentru publicația germană Welt am Sonntag că Alianța Nord-Atlantică pregătește consolidarea forței de reacție rapidă prin crearea unei structuri militare de 30.000 de militari care să poată fi mobilizați în cel mult 30 de zile în situații de criză. Conform planului, structura, care va include capacități terestre, maritime și aeriene, va fi dotată cu sute de avioane și nave militare, scrie Mediafax.

Din această structură va face parte din Forța NATO de reacție rapidă, care are în prezent 20.000 de militari. Planul urmează să fie discutat de miniștrii Apărării din cadrul NATO în cursul reuniunii programate la Bruxelles pe 7-8 iunie. Planul ar urma să fie adoptat de liderii statelor NATO cu ocazia summitului anual, programat în iulie.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul NATO, Germania va juca „un rol important” în coordonarea noii structuri de reacție rapidă. Inițiativa consolidării Forței NATO de reacție rapidă aparține Washingtonului. „Trebuie să avem capacități operaționale mai rapide, să putem desfășura urgent pe teren un număr mare de militari și echipamente, în misiuni pentru disuasiune și apărare”, a declarat un diplomat NATO citat de publicația Welt am Sonntag