ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO intenționează să declare operațională prima fază a sistemului antibalistic din Europa, care are elemente în România, cu ocazia summitului de la Varșovia, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, susținând că proiectul antirachetă nu poate intercepta rachete ruse.
 
Stoltenberg a admis că, deocamdată, nu există unanimitate la nivelul celor 28 de state NATO pentru declararea sistemului antirachetă operațional cu ocazia summitului de la Varșovia, programat vineri și sâmbătă.

 "Obiectivul nostru este să putem institui capacitatea operațională inițială a sistemului antirachetă cu ocazia summitului NATO", a declarat Jens Stoltenberg la Bruxelles, conform presei internaționale.

"Sistemul antibalistic nu este îndreptat împotriva Rusiei, ci vizează contracararea amenințărilor din afara zonei euroatlantice", a insistat Stoltenberg, citat de agenția italiană Nova, reiterând că proiectul antirachetă are caracter strict defensiv.

"Este vorba de interceptoare care nu sunt ofensive, nu vor fi dotate cu focoase; nu vor putea intercepta rachete intercontinentale ruse", susține secretarul general NATO, potrivit Mediafax.