ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali federali au confirmat că FBI a efectuat o percheziție de 13 ore la locuința președintelui Joe Biden din Delaware, unde au găsit mai multe documente clasificate, transmite Daily Wire.

Casa Albă a susținut că percheziția nu a făcut obiectul unui mandat sau al unui proces autorizat de o instanță, fiind în schimb voluntară.

"FBI a executat o percheziție planificată și consensuală la reședința președintelui din Wilmington, Delaware", a declarat procurorul adjunct al SUA.

"Avocații președintelui Biden s-au oferit să asigure accesul prompt al Departamentului de Justiție la locuința din Wilmington și au oferit acces deplin la aceasta, inclusiv la notițe scrise personal de mână, amintiri și documente care datează de zeci de ani", a declarat Ian Sams, asistent special al președintelui.

"Depatamentul de Justiție a intrat în posesia unor materiale pe care le-a considerat că intră în sfera de aplicare a anchetei sale, inclusiv șase articole constând în documente cu marcaje de clasificare și materiale din jur, dintre care unele provin din timpul mandatului președintelui în Senat, iar altele din timpul mandatului său de vicepreședinte", a declarat Bob Bauer, avocatul personal al lui Biden, într-un comunicat. 

Bauer a precizat că FBI a cerut Casei Albe să nu comenteze percheziția până când aceasta nu se va încheia.
 
Bauer a susținut că FBI "a avut acces deplin la casa președintelui, inclusiv la notițe scrise personal de mână, dosare, hârtii, dosare, bibliorafturi, amintiri, liste de lucruri de făcut, programe și memorii care datează de zeci de ani".