ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Olanda s-a confruntat din nou cu violențe după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au incendiat un centru de testare și au aruncat cu pietre și focuri de artificii asupra poliției, în prima noapte în care s-au aplicat restricții de circulație în Țările de Jos, relatează Reuters.
Poliția a fost desfășurată duminică pentru a dispersa protestatarii care sfidează restrictiile la Haga, Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Venlo, Stein, Roermond, Oosterhout, Breda și în alte părți ale țării, marcând a doua zi de proteste impuse de guvernul olandez. 240 de oameni au fost arestați.

O femeie prezentă la una dintre demonstrații a fost rănită după ce a fost răsturnată pur și simplu la pământ de un tun de apă. Femeia a fost rănită la cap și la față.

Manifestația de protest, desfășurată în Piața Muzeului din Amsterdam și care încalcă o interdicție curentă privind adunările publice, are loc în ziua în care guvernul a introdus o interdicție de circulație pe timp de noapte, o premieră pentru olandezi de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Restricțiile de circulație au intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică și sunt primele măsuri de acest tip impuse în Olanda din martie anul trecut. Până acum, distanțarea fizică și izolarea la domiciliu aveau titlu de "recomandare", iar oamenii puteau ieși din casă la orice oră fără a-și justifica deplasarea.