ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou blocaj în Statele Unite privind programul de interceptări derulat de NSA. Agenţia Națională de Securitate din SUA nu mai poate asculta telefoanele americanilor, după ce Senatul nu a ajuns la un acord legat de prelungirea programului. 

Autorizaţia de care beneficia NSA pentru colectarea datelor telefonice în SUA a expirat noaptea trecută. În Senat au fost mai multe runde de dezbateri pe tema reînnoirii programului, fără a se ajunge la o concluzie.

Camera Reprezentanţilor votase luna trecută un text care interzicea stocarea masivă de date şi convorbiri telefonice. Acesta limita NSA să facă interceptări doar în cazuri de suspiciuni rezonabile cu privire la elemente teroriste, stabilite ca atare de un tribunal, informează BBC.

Textul nu a trecut de Senat, unde dezbaterile aprinse au vizat un articol controversat din Patriot Act, adoptat după atentatele din septembrie 2001. Senatorul Rand Paul, un aspirant republican pentru cursa prezidenţială din 2016, a recurs la un adevărat arsenal retoric ca să blocheze procedura. Ca atare, angajaţii NSA care au consultat până acum baza de date nu mai pot face acest lucru.