ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a elaborat un plan cu obiectivul înlăturării din funcție a secretarului de Stat Rex Tillerson, care are o relație tensionată cu președintele Donald Trump, șeful diplomației americane urmând să fie înlocuit cu Mike Pompeo, directorul CIA, în următoarele săptămâni, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times, transmite Mediafax.

Președintele SUA, Donald Trump, și purtătorul de cuvânt al Casei Albe au comunicat joi seară că, deocamdată, Rex Tillerson rămâne în funcția de secretar de Stat american.
 
Întrebat de jurnaliști despre informațiile apărute în cotidianul The New York Times privind un plan de înlocuire a lui Rex Tillerson, președintele Donald Trump a răspuns: „Este în funcție; Rex este în funcție".

Conform ziarului american, Mike Pompeo ar urma să fie înlocuit în funcția de director al Agenției Centrale pentru Informații de senatorul Tom Cotton, un republican din Arkansas considerat un apropiat al președintelui Donald Trump.

Tom Cotton a semnalat că va accepta funcția de director CIA dacă i se va propune, au declarat oficiali de la Casa Albă, sub protecția anonimatului.

Deocamdată, nu este clar dacă președintele Donald Trump și-a dat acordul final pentru înlocuirea lui Rex Tillerson.