Un tribunal federal din New-York a concluzionat, marți, că șeful temutului cartel mexican al drogurilor Sinaloa este vinovat pentru toate cele zece capete de acuzare, printre care trafic de droguri, relatează BBC.

Verdictul, dictat la capătul a trei luni de proces și șase zile de deliberări, i-ar putea aduce o sentință de închisoare pe viață lui Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán.

Narcotraficanul a fost extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017, după două evadări în Mexic. El fusese arestat, în 2016, pe teritoriul mexican.

Procesul, în care au depus mărturie peste 50 de persoane, a oferit publicului o imagine din interior a activității cartelului Sinaloa, numit astfel după statul din nord-vestul Mexicului unde s-a născut „El Chapo”, într-un sat montan.

În vârstă de 61 de ani ‘El Chapo’ – care în trecut a figurat în topul Forbes al miliardarilor – a avut o aură mitică.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.