ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un nou gest de sfidare a mișcării pro viață, senatorii democrați din SUA au decis să blocheze legea care ar fi impus medicilor să acorde atenție de specialitate nou-născuților care supraviețuiesc unui avort eșuat dar și interzicerea avortului pe termen lung. Doar trei senatori democrați au votat pentru a proteja supraviețuitorii avortului. „Este inuman și este un infanticid pasiv, iar Senatul ar trebui să condamne acest lucru și să interzică această practică”, a declarat înaintea votului senatorul republican Ben Sasse, conform DailySignal.com.


Legea de protecție a supraviețuitorilor avortului, care a căzut cu 56 voturi „împotrivă” și 41 „pentru”, prevedea îngrijiri medicale adecvate pentru sugarii care supraviețuiesc avortului și stabilea consecințe penale pentru furnizorii de servicii medicale care încalcă legea.
 
Practic, legea respinsă de senatorii democrați ar fi impus medicilor să respecte pur și simplu Juramantul lui Hipocrate, care le impune să asigure tuturor ființelor umane - precum și nou-născuților care supraviețuiesc procedurilor de avort - tratament medical egal și etic.

Deranjant in privința deciziei democraților este -  remarcă unele voci conservatoare - că în timp ce acum s-au opus unui proiect de lege care ar ajuta cele mai vulnerabile ființe, nou-născuții, tot ei au luptat pentru a deschide granița SUA-Mexic pe motive umanitare.