ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nava umanitară Sea-Watch 3, care a fost sechestrată în Italia începând din luna iulie pentru încălcarea legilor privind migranții, și-a schimbat pavilionul, din olandez în german, a anunțat organizația umanitară germană Sea-Watch, transmite dpa, citată de Agerpres.
 
Sea-Watch a explicat într-o declarație că decizia survine ca urmare a „poziției cu încăpățânare necooperante” a autorităților olandeze. Organizația umanitară a explicat că a contactat Olanda întotdeauna după o operațiune de salvare, însă nu a primit vreun sprijin de la autoritățile olandeze atunci când s-a confruntat cu probleme.

O.N.G.-ul german a acuzat Ministerul olandez al Transporturilor și pentru introducerea unei legislații „ad hoc” contra navei umanitare Sea-Watch 3, făcând „mai dificilă și mai costisitoare” înregistrarea activelor organizației în Olanda.

La ora actuală, nava Sea-Watch 3 este blocată în portul sicilian Licata, după ce a fost sechestrată de autoritățile italiene din cauză că a forțat intrarea în portul din insula italiană Lampedusa, pentru a debarca 40 de migranți ce fuseseră salvați din Mediterana, dar cărora li se refuza primirea de către Ministerul italian de Interne.

Cu acea ocazie, căpitanul navei Sea-Watch 3, Carola Rackete, fusese plasată de autoritățile italiene în arest la domiciliu, iar apoi eliberată după câteva zile.

„Sperăm să revenim curând pe mare, sub pavilion german, pentru a salva viețile celor aflați în pericol de a muri pe mare sau ale celor forțați să se întoarcă în Libia și denunțăm consecințele letale ale actualei politici europene privind migrația”, a transmis organizația umanitară germană Sea-Watch.