ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de protestatari anti lockdown au ieșit sâmbătă pe străzile unui oraș din Danemarca, în timpul unui marș cu torțe aprinse, condamnând restricțiile guvernului, informează euronews.

Protestatarii au scandat „Libertat pentru Danemarca. Ne-am săturat”, in  timpul protestului din Aarhus, în care oamenii au acuzat că restricțiile reprezintă o încălcare a libertății lor.

Grupul „Man in BlaCK” și-a invitat susținătorii din toată Danemarca la marșul care a început în fața Primăriei, trecând prin centrul orașului Aarhus și terminând în Mülleparken.

Protestul vine la o săptămână după ce un eveniment similar, la Copenhaga, a devenit violent la Copenhaga, ducând la mai multe arestări.

Cel puțin o persoană a fost arestată în timpul protestului, în timp ce alte câteva au fost reținute și duse la poliție pentru discuții „educative”.