ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Primăria Londrei, condusă de musulmanul Sadiq Khan, a trecut la înlocuirea toaletelor pentru femei și a camerelor de duș cu cele „neutre din punctul de vedere al genului”, stârnind îngrijorări că schimbările vor viza în curând toată metropola și punând femeile în pericol.

Surse din interiorul primăriei Londrei spun că schimbările au fost făcute deocamdată în toaletele pentru personal, de la etajele superioare.

Imaginile publicate de Breitbart London prezintă noile semne, care ar fi apărut în această săptămână și pe care scrie „toalete și dușuri de gen neutru". În schimb, toaletele pentru bărbați, cu pisoare, sunt încă marcate ca fiind doar pentru sexul masculin.
Camerele de duș au fost întotdeauna disponibile atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar semnul de pe ușă anterior arăta un bărbat și o femeie.  Acum însă toaletele pentru femei de la etajul superior au fost schimbate pentru pentru a fi „neutre din punctul de vedere al genului” .

În urmă cu un an, cercetătorii britanici au cheltuit 50.000 de lire sterline din banii publici pentru un „studiu” despre „discriminarea” semnelor de toaletă. Concluzia lor  afost aceea că „este important pentru ceilalți să nu judece modul în care oamenii își aleg toaletele”, după cum arăta Daily Express. În consecință, autorii studiului recomandă înlocuirea însemnelor tradiționale – Bărbați și Femei – cu altele, neutre din punct de vedere sexual, respectiv: „Toalete cu pisoar” și „Toalete fără pisoar”, pentru a nu leza sensibilitățile minorităților sexuale.

Administrația Obama a fost prima care a dat tonul, în 2016, când a emis un decret prin care școlile erau obligate să permită ca elevii care se consideră transsexuali să folosească toaleta, dușul sau vestiarul care li se pare potrivit. Decizia a atras numeroase proteste, după ce s-au înregistrat abuzuri, cu băieți care s-au declarat transsexuali doar pentru a putea „beneficia” de utilizarea toaletelor, dușurilor și vestiarelor fetelor.