ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Faceți cunoștință cu Jazz. Este prima păpușă transgender fabricată de americani. Va fi prezentată la târgul de jucării de la New York, din 18 februarie, și, spun cei care au creat-o, este destinată „copiilor transsexuali”. Cu vârste de peste 8 ani.

Numele păpușii a fost ales în onoarea lui Jazz Jennings, cea mai tânără persoană din lume care s-a declarat transgender, în urmă cu 10 ani. Cei de la  Tonner Doll, o companie sopecializată în jocuri de colecție, au stat și au cugetat bine, timp de 10 ani, și au decis că a venit momentul să scoată pe piață ceva, ce ei numesc păpușă, dedicată celor care nu știu dacă sunt bărbat sau femeie. Doritorii o pot cumpăra în schimbul sumei de 89,99 de dolari.

Măsurând 45 de centimetri, Jazz este prezentată de fondatorul  Tonner Doll, Robert Tonner, drept „o eroină a schimbărilor sociale, curajoasă și inteligentă”. Dar este lipsită de trăsături specifice, spun creatorii ei.

Polemicile în jurul acestei „păpuși” încep deja să apară, in contextul în care tot mai multe voci acuză faptul că mișcarea transgen a dus la apariția a nu mai puțin de 60 de „genuri", considerate de către promotorii aberantei ideologii gender ca fiind corespunzătoare unor identități și înclinații. 

În plus administrația Trump a acuzat fosta administrație că a vrut să „transforme locurile de muncă și școlile din SUA în laboratoare pentru un uriaș experiment social”, cu aluzie directă la inființarea toaletelor pentru transgender în spațiile publice. Toalete pe care Trump a anunțat deja că intenționează să le desființeze.

Tot administrația Obama a fost cea care a încurajat o programă școlară prin care, începând cu toamna lui 2017, toate instituțiile publice de învățământ din statul Washington vor începe să predea copiilor, chiar de la grădiniță, că „genul” este un „construct social” și că există „multe moduri de exprimare a genului”.

Teoria genului presupune distrugerea identității bărbatului și femeii în scopul unei revoluții antropologice cu puternice implicații ontologice și sociale. Adepții acestei nebunii cred că genul nu este dat de realitatea biologică, masculină ori feminimă, ci este un construct social și poate fi ales și schimbat după cum dorește omul.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews