ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea Tennessee din Knoxville a trimis o circulară către studenți și staff prin care îi informează că nu trebuie să mai folosească "ea" și "el" când comunică, ci să uziteze termeni precum "xe", "zir" și "xir", informează Daily Mail, citată de rostonline.ro.

Universitatea, care este de stat, are peste 27.000 de studenți, dorește astfel să devină "inclusivă", a anunțat un oficial instituției care se ocupă cu drepturile homosexualilor.

Instituția a publicat aceste instrucțiuni pe siteul propriu, după ce au fost trimise prin e-mail fiecarui membru al Universității de către Vice-Cancelarul pentru Diversitate.

Autoarea ghidului este Donna Braquet(FOTO), cea care conduce Centrul Mândriei( Pride Center) din cadrul Universității. Aceasta a mai sfătuit profesorii să nu facă prezența în clasă, ci să dea posibilitatea fiecărui student să-și anunțe numele și pronumele de preferință.

În loc de "el" și "ea", Braquet a sugerat folosirea cuvintelor "ze" și "xe", amândouă pronunțate "zi" pentru a fi folosite pentru oricine respinge genurile normale.

Măsura a fost aspru criticată, totuși, ceea ce a determinat Universitatea să anunțe că aceste recomandări nu sunt obligatorii."Nu dictăm limbajul nimănui", a fost mesajul instituției.