Un copil ar putea deveni prima persoană fără mamă legală dacă o persoană transgender din Marea Britanie va  câștiga o bătălie istorică în instanță.

Avocații care reprezintă părintele au susținut în fața unui judecător că persoana transgender s-a născut femeie, dar a devenit legal bărbat în momentul nașterii copilului, scrie The Telegraph.

Acum,  transgenderul dorește să fie identificat ca "tată" sau "părinte" al copilului pe certificatul de naștere, deși autoritățile i-au explicat  bărbatului că legea impune ca persoanele care nasc copii să fie înregistrate ca mame.

Așa că persoana transgender  a acționat în justiție autoritățile, contestând dispozițiile legale referitoare la înregistrarea nașterilor și deceselor, într-o plângere în care acuză discriminarea.

El a spus că prin faptul că a fost obligat să se înregistreze ca "mama" copilului i-a fost încălcat dreptul la respectul pentru viața privată și de familie.

Omul consideră că un astfel de  „amestec” nu este proporțional cu schimbările care „s-au produs în societate".
Judecătorii au aflat cum persoana respectivă s-a născut  femeie, dar „a realizat că este trans” cu câțiva ani în urmă.

Avocații au precizat că acesta trăiește de atunci "ca bărbat"  și că a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și transforma partea superioară a corpului.

Judecătorului de la Înalta Curte i s-a mai explicat și că celui care a născut, dar vrea să i se spună „tată„  i-a fost acordat un certificat de recunoaștere a genului în urmă cu mai bine de un an, înainte de nașterea bebelușului.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews