ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din toamna anului 2017, toate instituțiile publice de învățământ din statul american Washington vor începe să le predea copiilor, începând de la grădiniță, că „genul” este un „construct social” și că există „multe moduri de exprimare a genului”, ca parte a programei recent aprobate privind „identitatea personală”.

Unul dintre domeniile principale ale noilor standarde pedagogice privind educația pentru sănătate ale statului Washington este sănătatea sexuală. Componente ale acestora vor fi prezentate copiilor începând de la grădiniță, inclusiv ideea „identității personale de gen” și diferența dintre atingerile „sigure” și cele „nedorite”.

Noile standarde impun ca preșcolarilor să li se predea noțiunea conform căreia „există multe moduri de exprimare a genului”. Genul, după cum menționează Peter Hasson de la The Daily Caller (TDC), este definit în glosarul de termeni privind educația pentru sănătate al statului drept „un construct social bazat pe caracteristici emoționale, comportamentale și culturale asociate cu sexul biologic atribuit unei persoane”. Exprimarea de gen este definită de stat drept „modul în care o persoană își exprimă genul în exterior”.

În lecțiile privind atingerile „sigure” față de cele „nedorite”, statul îi va învăța pe preșcolari să „recunoască faptul că oamenii au dreptul să refuze să ofere sau să primească o atingere nedorită”. TDC nu a primit niciun răspuns, potrivit culturavietii.ro, la întrebarea adresată lui Nathan Olson, director de comunicare al Biroului Superintendentului pentru Instruire Publică (OSPI), respectiv dacă acest lucru înseamnă că preșcolarilor li se predă ideea de consimțământ sexual.

În clasa a III-a, copiii vor învăța că trebuie să respecte „identitatea de gen” autodeterminată a altora, ideea urmând a fi detaliată suplimentar în clasa a IV-a, când li se va preda cum să identifice „modul în care prietenii și familia pot influența ideile referitoare la rolurile, identitatea și exprimarea de gen”.
 
În clasa a V-a, copiii vor fi învățați în ce moduri „mass media, societatea și cultura” influențează „constructul social al genului” și cum să „identifice adulți de încredere pentru a le adresa întrebări cu privire la identitatea de gen și orientarea sexuală”.
 
În clasa a VII-a, elevilor li se va cere să distingă „între sexul biologic, identitatea de gen, exprimarea de gen și orientarea sexuală”.
 
Mișcarea transgen a dus la apariția a nu mai puțin de 60 de "genuri", considerate de către promotorii aberantei ideologii gender ca fiind corespunzătoare unor identități și înclinații.
 
Teoria genului presupune distrugerea identității bărbatului și femeii în scopul unei revoluții antropologice cu puternice implicații ontologice și sociale. Adepții acestei nebunii cred că genul nu este dat de realitatea biologică, masculină ori feminimă, ci este un construct social și poate fi ales și schimbat după cum dorește omul.