Un student la Universitatea Indiana din Pennslyvania a fost dat afară de la cursul despre creștinism și pus să își ceară scuze după ce a îndrăznit să afirme că există doar două genuri. Tânărul nu va putea absolvi în mai, așa cum ar fi trebuit, până nu se va finaliza ancheta internă, însă acest incident îi întărește și mai mult convingerea că trebuie să devină profesor. Un profesor care, spune el, nu trebuie să fie un „furnizor de ideologii”, ci un educator.


Lake Ingle a fost pedepsit astfel după ce profesorul de la cursul de creștinism a pus studenților un filmuleț în care transgenderul Paula Stone Williams vorbea, într-o emisiune TV,  despre experiențele ei anterioare ca bărbat, precum și despre experiențele ei actuale, ca femeie. „În timpul discursului său, Stone a vorbit și despre lucruri precum „mansplaining ”, privilegiul bărbatului” și sexism, despre care a spus că sunt „sistemice”, potrivit Fox News. Asta l-a făcut pe Ingle să intervină și să spună că biologii consideră că există doar două genuri.

Scurta sa intervenție l-a făcut pe profesor să îl dea afară din clasă, cerându-i să nu mai revină. Acum, în așteptarea unei anchete administrative, Ingle nu mai poate absolvi, așa cum trebuia, în luna mai.
„Profesorul mi-a încălcat drepturile privind Primul Amendament, pentru că opiniile și ideologia mea sunt diferite de ale ei”, a spus Ingle pentru Fox News.
 
„Convingerea mea fermă este aceea că fiecare om are libertatea și dreptul de a  se identifica, de a se îmbrăca și de a se reprezenta pe sine așa cum consideră de cuviință”, a adăugat Ingle. „Cred și că este o încercare de fi redus la tăcere pentru că opiniile mele  le contrazic pe cele ale profesoarei, pe care ea încearcă să le impună la  cursuri în mod atât de evident”, a spus studentul.

Într-un gest și mai șocant, preotul de la Universitatea Indiana, Timothy Moerland, a precizat că, pe lângă suspendare, Ingle va trebui să ceară scuze profesoarei și colegilor pentru „comportamentul neadecvat”.  Iar apoi va fi forțat să le asculte comentariile privind fapta lui. 

Universitatea Indiana din Pennsylvania este o universitate publică de cercetare. Alison Downie, profesorul care l-a suspendat pe Ingle, predă cursul de „teologie feministă creștină”, fiind membră a programului din cadrul facultății „Studiul privind femeile și teoria de gen”.