ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina poartă negocieri cu Statele Unite și cu alți parteneri internaționali pentru a împiedica Rusia să finalizeze construcția conductei de gaze Nord Stream 2, a anunțat Andri Kobolev, președintele Consiliului de administrație al companiei ucrainene Naftogaz, care a efectuat o vizită la Washington, potrivit Ukrinform, citat de Rador, scrie Hotnews.ro.

 
„Jocul încă nu s-a terminat. Rușii vor încerca să-și creeze propriile capacități tehnice pentru a finaliza instalarea conductei”, a subliniat șeful Naftogaz, adăugând că, deși rușii „nu sunt cei mai buni în construirea de vase moderne și eficiente", există, totuși, capacități tehnice pentru instalarea conductelor”.
„Discutăm acum, inclusiv aici, în SUA, despre cum ne-am putea asigura că acest proiect este îngropat definitiv”, a declarat Andri Kobolev. Potrivit acestuia, sancțiunile Washingtonului împotriva Nord Stream 2 reprezintă „unul dintre cei mai importanți pași” în sprijinirea securității energetice a Ucrainei.

„Sperăm că guvernul SUA va continua eforturile în acest sens”, a adăugat șeful companiei ucrainene Naftohaz. Agenția Ukrinform amintește că, în decembrie 2019, președintele american Donald Trump a promulgat o lege ce sancționează conductele Nord Stream 2 și Turkish Stream.

Sancțiunile respective, care fac parte dintr-o lege mai cuprinzătoare vizând bugetul apărării pentru anul 2020, prevăd, printre altele, înghețarea activelor companiilor implicate în construcția gazoductelor.