ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un summit extraordinar al șefilor de stat și de guvern din zona euro consacrat Greciei va fi organizat luni seară la Bruxelles, pentru evitarea unei catastrofe, a anunțat joi seară președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Reuniunea, care a durat aproape o oră și jumătate, a fost calificată drept "tragică" de către o sursă europeană participantă la discuții. "Nu a fost nici măcar o cerere pentru prelungirea programului" de asistență financiară în curs, de care Atena beneficiază din 2012, a insistat sursa.

"Am decis să convoc un summit la zonei euro luni, 22 iunie, ora 19.00. Este timpul să discutăm urgent despre situația din Grecia la cel mai înalt nivel politic", a declarat Donald Tusk puțin după eșecul unei reuniuni a miniștrilor de finanțe ai Eurogrupului și creditorilor Greciei, desfășurată la Luxemburg.

Dacă nu erau așteptate progrese, creditorii Greciei — UE și FMI — doreau, totuși, să se facă un pas înainte în negocierile dificile asupra continuării finanțării acestei țări.
 
Miercuri seara, mii de greci au ieșit în stradă, cerându-i premierului Tsipras "să se țină tare" în fața europenilor, care vor sa impună Greciei și mai multă austeritate. Demonstranții i-au numit pe liderii occidentali "șantajiști" și "cămătari".

Soarta Greciei depinde de un acord privind economiile bugetare ce trebuie realizate și reformele necesare pentru a fi implementate. Atena trebuie să ramburseze peste 1,5 miliarde de euro către FMI la 30 iunie. Banii lipsesc, ceea ce face imperativ achitarea celor 7,2 miliarde de euro promise de creditori și blocate de mai multe luni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews