ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump susține că procurorul special Jim Smith l-a anunțat duminică de faptul că este vizat de ancheta „6 ianuarie” și că trebuie să compară în fața unui Mare Juriu peste patru zile.

Fostul președinte este convins că acest lucru înseamnă că va fi pus sub acuzare. Din nou.

Trump a postat marți pe platforma sa, Truth Social:

„Deranjatul Jim Smith, procurorul lui Joe Biden din Departamentul de Justiție (DJ), a trimis o scrisoare (din nou, duminică seara), afirmând că sunt VIZAT de ancheta Marelui Juriu pentru 6 ianuarie, și mi-a acordat un termen foarte scurt, de 4 zile, pentru a mă prezenta în fața Marelui Juriu, ceea ce aproape sigur înseamnă Arestare și Inculpare.”

Trump a continuat:

„A fost o nesfârșită confruntare de când am coborât din liful de la Trump Tower.”

Și a adăugat:

„În loc să se uite la ESCROCI, DJ și FBI folosiți ca niște ARME îi iau la țintă și îi hărțuiesc pe cei care se plâng de escrocii și de frauda masivă care a avut loc... Toate astea sunt niște Imposturi și Ticăloșii cu scopul de a mă împiedica să lupt pentru Poporul American – DAR NU MĂ VOI OPRI.”

Trump a conchis:

„Niciodată nu s-a mai întâmplat ceva asemănător în țara noastră până acum, nici pe departe... ACEASTĂ VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE ARE CA SCOP DOAR INFLUENȚAREA ALEGERILOR ȘI O COMPLETĂ ȘI TOTALĂ FOLOSIRE A ORGANELOR DE FORȚĂ ALE STATULUI ÎN SCOPURI POLITICE! Este o perioadă foarte tristă și întunecată pentru Națiunea noastră!”

 

Ancheta lui Smith privind evenimentele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu are în centrul său suspiciunea că Donald Trump a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din noiembrie 2020.

Tot procurorul special Smith l-a inculpat pe Trump cu circa 40 de capete de acuzare legate de presupusa deținere ilegală a unor documente clasificate.

De asemenea, Trump a fost pus sub acuzare și de tribunalul distructual din Manhattan, pentru așa-zise nereguli cu fondurile de campanie din 2016, legate de plata către starleta porno Stormy Daniels.