ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Quo vadis, homine? Cenușăreasa trăiește o poveste de dragoste cu Frumoasa din Pădurea Adormită, Prâslea cel Voinic are o relaţie de concubinaj cu Harap Alb, Albă ca Zapăda și cei șapte pitici formează o familie poligamă, iar vânătorul e amorezat de Scufiţa Roșie. Așa vor arăta, probabil, într-un viitor apropiat, poveștile pentru copii.
Primii pași în această direcţie au fost deja făcuţi. Ȋn ţările unde educaţia sexuală în școli este obligatorie, barza care aduce copiii a fost exterminată, cu fulgi cu tot. Preșcolarii învaţă despre atingeri fizice plăcute, despre masturbarea infantilă precoce și despre diferitele tipuri de relaţii. Orice fel de relaţii.

Ȋn Germania, de pildă, există în librării și în biblioteci, cărţi pentru preșcolari în care familia este ilustrată și cu ajutorul unor desene ce reprezintă cupluri homosexuale. „Du gehörst dazu: Das große Buch der Familien” (n.r. - „Tu faci parte din: Marea Carte a Familiei”) este o carte „destinată îmbunătăţirii cunoştinţelor de cultură generală ale copiilor de 5-6 ani”.

„Am doi părinţi. Amândoi sunt femei”

„Dacă majoritatea cărţilor educative sunt deosebit de utile pentru părinţi, există şi lecturi mai „altfel” care ar putea provoca indignare colectivă într-o ţară majoritar creştin-ortodoxă precum România (...)”, informează site-ul romaningermania.ro, comunitatea virtuală a românilor stabiliţi în Germania. 

„De pildă, una dintre cărţile aflate în librăriile din Hamburg şi adresate copiilor începe foarte frumos, cu noţiuni de interes pentru copiii avizi de cunoaştere. Din această carte putem citi că există familii cu mulţi membri, care stau în locuinţe mici, iar, pe de altă parte, există familii cu una sau trei persoane care au case foarte mari. Copilul înţelege astfel, în mod firesc, diferenţele de statut social dintre oameni, îşi poate dezvolta atitudinile adecvate de acceptare a celor mai bogaţi sau mai săraci dintre colegii săi.

Totodată, cartea menţionată descrie că există copii care au o familie, dar şi copii care au două familii (reprezentate din părinţii despărţiţi sau divorţaţi şi noii lor parteneri de viaţă). În acelaşi timp, pot exista copii care locuiesc numai cu mama, dar şi copii care locuiesc numai cu tata; unii copii, în schimb, stau şi la un părinte, şi la celălalt, se mai arată în cartea frumos ilustrată.

De altfel, în cărţile germane pentru copii nu este pomenită prea des instituţia căsătoriei, deoarece, ca şi în România, din ce în ce mai mulţi oameni preferă să trăiască în concubinaj şi să aibă copii în afara relaţiei maritale tradiţionale.

Din aceeaşi carte interesantă (mesajul ei principal îndeamnă la toleranţă şi înţelegere a deviaţiilor sociale, sexuale etc.) cei mici mai pot afla, în continuare, că există şi copii crescuţi de două femei (şi este ilustrat un astfel de cuplu de lesbiene) sau de doi bărbaţi (aici fiind desenaţi doi bărbaţi cu copilul lor).”

Romaningermania.ro a semnalat existenţa acestei cărţi, ca urmare a unei sesizării primite de la româncă stabilită în Germania. Sub protecţia anonimatului, ea și-a exprimat și opinia pe care o are în legătură abordarea temei homosexualităţii într-o cărticică frumos ilustrată: „Dacă majoritatea cărţilor întâlnite care tratează asemenea teme sunt deosebit de utile, există şi altele care abordează teme inacceptabile pentru noi, ca şi creştin-ortodocşi, şi care în România nu ar fi publicate. Dorind probabil să promoveze toleranţa, asemenea cărţi (cred că mai există şi altele decât cea găsită de mine), care învaţă copiii de la vârste fragede că asemenea dereglări sunt normale, pot fi toxice. Copilului meu nu îi voi citi astfel de cărţi niciodată!”, le-a transmis femeia celor de la romaningermania.ro.