ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia irlandezilor de a legaliza căsătoriile între persoanele de același sex a inspirat şi partidele din Germania. Verzii de la Berlin i-au cerut cancelarului Angela Merkel să grăbească procesul pentru legalizarea mariajelor gay.

”A venit timpul, doamnă Merkel!”, a spus liderul Partidului Verde, Katrin Göring-Eckardt, convinsă că votul din Irlanda va accelera egalitatea și în Germania, conform site-ului Russia Today.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Verde din Germania, Volker Beck, a declarat că schimbarea din Irlanda ar putea da un impuls campaniei promovate de minorităţile sexuale. 

Rezultatele referendumului care s-a desfăşurat vineri în Irlanda a arătat că peste 62 la sută dintre participanţii la scrutin au sprijinit această iniţiativă, în pofida protestelor Bisericii Catolice. Votul din Irlanda este considerat un pas important pentru demersul privind legalizarea mariajului gay, în condițiile în care aceasă ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993.

Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt legale în 20 de state.