ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste jumătate dintre germanii care trăiesc în regimul granițelor deschise al Angelei Merkel ar vrea să-și părăsească țara, scrie ziarul german Die Welt, citând un sondaj YouGov comandat de furnizorul de servicii financiare Transferwise.

Sondajul a fost efectuat între 19 și 21 septembrie și a inclus un număr de 2109 de adulți cărora li s-au adresat următoarele întrebări:

Doriți să trăiți în străinătate (în afara Germaniei) la un moment dat?

Comparativ cu acum doi ani - este mai mult sau mai puțin probabil că veți locui în străinătate sau nu este nicio diferență?

Care dintre următoarele motivele sunt cele pentru care doriți să vă mutați în străinătate? (Posibile răspunsuri multiple).

Aproximativ 1/3 dintre respondenți spun că ar dori să plece pentru totdeauna din Germania, în timp ce 13% au spus că ar prefera să plece pentru o perioadă între doi și cinci ani. Nouă procente declară că ar sta departe pentru cel mult un an.

Motivul principal, conform sondajului, este că germanii doresc o situație politică mai stabilă a țării.

Mai presus de orice, cei care au răspuns chestionarului au declarat că speră la o viață mai calmă și mai relaxată într-o altă țară (38%).

Alte motive pentru care ar plcea din Germania sunt speranța unei calități mai bune a vieții (33%) și o vreme mai caldă  (31%).
 
Scrutinul in Bavaria, de duminică, care a însemnat, pentru conservatorii din CSU, aliații cancelarului german, sfârșitul dominației lor politice, după decenii în care au guvernat singuri cel mai mare land german, confirmă tot mai mult scăderea popularității lui Merkel, promotoarea politicii ușilor deschise pentru valul de migranți.