Premierul israelian Benjamin Netanyahu susține că Israelul nu comite crime de război, după publicarea unui raport ONU ce indică posibile acțiuni în acest sens ale statului evreu și ale unor grupări palestiniene în timpul conflictului din Gaza din 2014, relatează AFP.

'Israelul nu comite crime de război. Israelul se apără împotriva unei organizații teroriste care cere distrugerea sa și care ea însăși comite numeroase crime de război', a declarat Benjamin Netanyahu în Knesset, făcând referire la organizația islamistă palestiniană Hamas.

Potrivit Ministerului de Externe israelian, 'acest raport a fost comandat de o instituție în special părtinitoare și a primit un mandat clar părtinitor'.'Toată lumea știe bine că motivațiile politice și deficiențele morale au împiedicat începerea întregului proces ce a dus la elaborarea acestui raport', a explicat purtătorul de cuvânt al MAE israelian, Emmanuel Nahshon, conform Agerpresl.

În schimb, mișcarea Hamas a ''salutat'' raportul ONU, pe care îl consideră o ''condamnare'' a Israelului. ''Hamas salută condamnarea, în acest raport, a ocupantului sionist pentru crimele sale de război din timpul ultimei sale agresiuni contra Fâșiei Gaza'', a declarat Fawzy Barhoum, purtător de cuvânt al organizației palestiniene.

Raportul ONU publicat luni la Geneva arată că Israelul și grupurile armate palestiniene au comis posibile 'crime de război' în timpul conflictului din Gaza din 2014.

Comisia independentă de anchetă a Națiunilor Unite privind conflictul din Gaza din 2014 a strâns 'informații substanțiale care indică posibile crime de război comise de Israel și de grupurile armate palestiniene', se menționează în raportul solicitat de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews