ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul israelian Benjamin Netanyahu susține că Israelul nu comite crime de război, după publicarea unui raport ONU ce indică posibile acțiuni în acest sens ale statului evreu și ale unor grupări palestiniene în timpul conflictului din Gaza din 2014, relatează AFP.

'Israelul nu comite crime de război. Israelul se apără împotriva unei organizații teroriste care cere distrugerea sa și care ea însăși comite numeroase crime de război', a declarat Benjamin Netanyahu în Knesset, făcând referire la organizația islamistă palestiniană Hamas.

Potrivit Ministerului de Externe israelian, 'acest raport a fost comandat de o instituție în special părtinitoare și a primit un mandat clar părtinitor'.'Toată lumea știe bine că motivațiile politice și deficiențele morale au împiedicat începerea întregului proces ce a dus la elaborarea acestui raport', a explicat purtătorul de cuvânt al MAE israelian, Emmanuel Nahshon, conform Agerpresl.

În schimb, mișcarea Hamas a ''salutat'' raportul ONU, pe care îl consideră o ''condamnare'' a Israelului. ''Hamas salută condamnarea, în acest raport, a ocupantului sionist pentru crimele sale de război din timpul ultimei sale agresiuni contra Fâșiei Gaza'', a declarat Fawzy Barhoum, purtător de cuvânt al organizației palestiniene.

Raportul ONU publicat luni la Geneva arată că Israelul și grupurile armate palestiniene au comis posibile 'crime de război' în timpul conflictului din Gaza din 2014.

Comisia independentă de anchetă a Națiunilor Unite privind conflictul din Gaza din 2014 a strâns 'informații substanțiale care indică posibile crime de război comise de Israel și de grupurile armate palestiniene', se menționează în raportul solicitat de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.