ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, în cursă, din nou, pentru alegerile legislative programate pe 1 noiembrie, petrece noaptea în spital după ce i s-a făcut rău la o ceremonie religioasă din Ierusalim, a anunțat serviciul său de comunicare, precizând că acum se simte „bine”.

Netanyahu, care va îndeplini 73 de ani în două săptămâni, „s-a simțit rău” în timp ce lua parte la Marea Sinangogă din Ierusalim la o rugăciune, „Neilah”, celebrată în cadrul sărbătorii evreiești de Yom Kippur.

„I s-au făcut o serie de teste la fața locului care s-au dovedit a fi normale. Acum, el se simte bine. Dar pentru a evita orice îndoială, fostul premier are intenția de a se deplasa în mod independent la spital pentru a efectua un control”, a precizat serviciul său de comunicare, citat de presa israeliană și RTV.

Deși sursa citată nu a precizat natura problemei sale de sănătate, postul public de televiziune KAN a transmis că fostul premier vaccinist și vaccinat a avut „o durere în piept”.

La puțin timp după aceea, spitalul Shaarei Tsedek de la Ierusalim a indicat că fostul prim-ministru a ajuns la centrul spitalicesc și că rezultatele examinării sale s-au dovedit a fi „normale”.

„După consultare, s-a luat decizia să petreacă o noapte sub observație”, a menționat spitalul într-un comunicat.

Premirul Yair Lapid, rival al lui Netanyahu în legislativele din noiembrie, i-a urat pe Twitter o „restabilire rapidă și completă”:

Israelieni la rugăciunea de ieri din Ierusalim: