ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Unul dintre cei mai mari tenori ai lumii a devenit ultima victimă a mișcării #MeToo. Celebrul tenor Placido Domingo este deja „acuzat” și condamnat după ce mai multe femei l-au acuzat de   hărțuire sexuală. 

Acuzațiile au fost făcute de de opt cântărețe și o dansatoare care îl acuză pe tenorul spaniol de atingeri, sărutări și alte comportamente inadecvate, însă, până acum, nu există nicio dovadă concretă care să stea la baza acuzațiilor.
Cu toate acestea, concertele lui Placido Domingo de la Philadelphia și San Francisco au fost anulate. Opera din Los Angeles, al cărei director general este tenorul spaniol, a promis o anchetă.

Philadelphia Orchestra Association „i-a retras invitația lui Placido Domingo de a participa la premiera concertului din 18 septembrie”, informația fiind comunicată prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, marți după-amiază.

„Ne-am angajat să oferim un mediu sigur, de susținere, respectuos și adecvat pentru Orchestră și personal, pentru artiști și compozitori colaboratori și pentru publicul și comunitatea naostră. Informații despre artiștii din deschidere și schimbările din program vor fi anunțate la o dată viitoare", au explicat ei într-un mesaj oficial publicat pe Twitter.

Este prima anulare a unei reprezentații de duminică după vestea că nouă femei l-au acuzat pe tenor de hărțuire sexuală.
 
Deocamdată, restul de concerte dumincale de pe agendă (Ungaria, New York, Elveția și Moscova) rămân programate așa cum a anunțat AP.
Deocamdată, restul de concerte dumincale de pe agendă (Ungaria, New York, Elveția și Moscova) rămân programate așa cum a anunțat AP.
 
„Este dureros să aud că am fost capabil să enervez pe cineva”, a replicat tenorul pentru AP. „Standardele după care ne măsurăm astăzi, și trebuie să ne măsurăm singuri, sunt foarte diferite de cum erau în trecut", a adăugat el.

Din nou, reacția din Europa a fost complet diferită decât cea de peste Ocean,  așa cum s-a întâmplat în cazul marelui actor francez Alain Delon, pus la stâlpul infamiei de feministele din America sub acuzația de „homofobie”.  Solistele de operă din Spania  au sărit în apărarea lui Placido Domingo. Paloma San Basilio l-a descris drept „un domn”, un „mare tovarăș” și un „artist generos”, în timp ce Davinia Rodriguez a spus că „nu a simțit niciodată nici cel mai mic indiciu” al tipului de comportament inadecvat descris de cele care îl acuză acum. Mai mult, aceasta  a spus că tenorul spaniol i-a arătat mereu„cel mai mare respect”.

Domingo, 78 de ani, este unul dintre cei mai admirați tenori din toate timpurile și unul dintre cei mai puternici bărbați din muzica clasică internațională. A jucat peste 150 de roluri în mai mult de 4.000 de reprezentații. În prezent, el continuă să cânte și să regizeze, fiind și director la Los Angeles Opera din California.