ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



A scrie mesaje pe telefon în timpul mersului nu eeste doar periculos, ci, în curând, ar putea deveni o infracțiune. Nu oriunde, ci în statul american New York, informează abc7ny.com.


Un nou proiect de lege introdus de Senatul statului prevede că traversarea unei străzi în timp ce se stă cu ochii lipiți în smartphone ar putea fi un act ilegal. Și asta pentru că, în lumea de azi a devenit un lucru normal ca oamenii să stea cu  ochii în ecranele telefonului mobil, indiferent unde se află.

Întrebați cum văd o lege care le-ar interzice să folosească dispozitive electronice în timp ce merg pe stradă, riscând amenzi, unii americani au răspuns că  „are oarecum sens, dar ar fi prea mult, fiind un fel de control prea aspru”. Alții consideră că bunul simț nu trebuie legiferat și că oricine trebuie să fie atent când merge pe stradă și privește și în telefon.


Deși nu există dovezi clare privind provocarea unor accidente rutiere din cauza dispozitivelor electronice personale utilizate pe stradă, senatorii din New York iau în considerare sancționarea folosirii mesageriei sau a jocurilor, pe stradă, amenzile variind între 50 și 150 de dolari, în funcție de numărul de infracțiuni.

Un raport al Asociației pentru Siguranță pe străzi a relevat că doar în New York 6000 de pietoni au fost uciși doar în 2017 de mașini, în timp ce pentru copii de la 5 la 19 ani, accidentele rutiere sunt pe locul cinci în topul cauzelor deceselor.