ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orașului New York a semnat un ordin prin care persoanele pot  folosi toaletele publice în funcție de identitatea de gen, nu identitatea biologică, informează Reuters.

Documentul se va aplica în orice spațiu public, indiferent că este birou sau agenție, centru de recreere sau muzeu, arată sursa citată.

"Prin ordinul de astăzi este înaintat faptul că orașul New York sprijină dreptul fiecarui newyorkez de a folosi facilitățile publice în concordanță cu identitatea lor de gen," a menționat Bill de Blasio într-o declaratie publică, adăugând că New York este locul de naștere al luptei pentru drepturile homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor si lesbienelor.

Instituțiile publice trebuie să facă publică noua politică în locuri vizibile timp de trei luni și să își instruiască angajații în acest sens în termen de doi ani.

Teoria genului susține că o persoană că genul (feminin, masculin sau altul) unei persoane nu este înăscut și nu coincide cu sexul biologic. Cu alte cuvinte, cineva se poate simți jumătate femeie sau jumătate bărbat, indiferent dacă s-a născut cu sex masculin sau feminin.
 
Curtea Supremă a SUA a blocat aplicarea unei legi a statului Louisiana care ar fi deschisă o singură clinică pentru avorturi în acest stat.

Judecătorii Curții Supreme au votat cu o majoritatea covârșitoare pentru blocarea unei decizii prin care statul Louisiana ar fi aplicat noi reglementări pentru clinicile care permit avorturile.  Dacă această lege s-ar fi pus în aplicare, în Louisiana ar fi rămas un singur doctor licențiat pentru avorturi.

Un caz asemănător se judecă și în ceea ce privește statul Texas, care a adoptat o legislație asemănătoare.

Singurul judecător care s-a opus acestei decizii a fost Clarence Thomas.