ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au planuri uriașe pentru țările NATO din estul Europei într-o mișcare fără precedent de descurajare a Rusiei. 

Armament greu, vehicule blindate și alte echipamente militare vor fi aduse în România, Ungaria și țările baltice pentru a-l descuraja pe Vladimir Putin cu privire la viitoare agresiuni în regiune, potrivit The New York Times. 

Președintele Barack Obama plănuiește să plătească pentru această întărire de forțe în flancul estic un plus bugetar de 3,4 miliarde de dolari din bugetul militar pentru Europa în 2017, spun oficiali citați de The New York Times. 

Bugetul alocat pentru întărirea militară împotriva Rusiei crește, astfel, de patru ori.  Armamentul și echipamentale asigură capacitatea forțelor aliate NATO să poarte o luptă în regiune în orice moment.  Oficiali de la Casa Albă susțin că forțele NATO suplimentare au rolul de a transmite un semnal clar președintelui rus: Occidentul rămâne precaut cu privire la mutările sale în regiune.
 
"Nu este un răspuns la ceva ce s-a întâmplat zilele trecute, este un răspuns pe termen lung la un climat de securitate schimbat în Europa. Este o nouă situație, în care Rusia a devenit un actor mai dificil", a declarat un oficial. 
 
Majorarea capitalului militar pentru Europa a surprins și analiștii care sunt de părere că măsura SUA va irita Rusia.
 
 Vladimir Putin a redus tensiunile cu Occidentul de la semnarea armistițiului din estul Ucrainei. Mai mult, guvernul rus vrea ca SUA și UE să retragă sancțiunile economice, ceea ce sugerează că tensiunile militare nu vor escalada.