ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce luni la rând mass media și democrații au susțiut că administrația Obama nu a spionat niciodată campania prezidențială a lui Donald Trump în 2016, The New York Times recunoaște că au fost desfășurați mai mulți agenți de informații în străinătate împotriva asociaților candidatului republican, relatează The Federalist.

Și nu este prima dată când cotidianul NYT dezvăluie operațiuni de spionaj pe scară largă împotriva campaniei lui Trump din 2016.

Pe lângă informația deja cunoscută că longevivul informator Stefan Halper a fost însărcinat cu colectarea de informații cu privire la campania lui Trump, cei de la NYT vin acum cu detalii depsre cum o femeie a fost trimisă în afară, sub un nume și o ocupație falsă, pentru a supraveghea operațiunea de spionaj.Numele real al femeii nu este menționat în articol, dești NYT spune că și-a luat numele de „Azra Turk” și că ar avea o relație cu o agenție federală de informații neidentificată.

Halper a fost selectat de un agent special de contraspionaj al biroului FBI din New York. Deși articolul nu identifică agentul pe nume, ziarul spune că agentul FBI a susținut un discurs la o conferință organizată de Halper despre un caz din 2010 în care au fost implicați ruși care se dădeau drept americani.

Programul public al evenimentului din 2011, găzduit de Halper, despre același caz, arată că trei agenți de contraspionaj ai FBI au fost invitați să vorbească pe această temă. Cei trei agenți au fost identificați ca fiind  George J. Ennis, Jr., Alan E. Kohler, Jr. și Stephen M. Somma. În prezent. Ennis este agent special responsabil de biroul FBI din New York și a lucrat îndeaproape cu Preet Bharara, fostul procuror american pentru Districtul de Sud al New York-ului, un virulent activist anti-Trump pe care președintele l-a concediat în 2017.

Programul conferinței din 2014 mai indică faptul că agentul Kohler, reprezentantul FBI la Ambasada SUA din Londra, a vorbit aceluiași grup despre același caz rusesc.

New York Times a fost folosit în mod repetat de oficialii FBI care au condus operațiunea de spionaj împotriva lui Trump pentru a spăla informații dăunătoare care reflectau proasta gestionare a agenției.

În urmă cu aproape un an, Times a confirmat că aparatul de intelligence american a fost folosit pentru a spiona campania prezidențială a lui Trump în 2016. Deși la acea vreme publicația făcea dezvăluiri explozive, NYT a minimizat semnificația lor și apoi a negat, în mod curios, că ar fi avut loc vreun act de spionaj.

Scurgerea recentă de informații a NYT a fost probabil făcută în așteptarea eliberării formale a unor informații și mai dăunătoare despre modul în care agențiile de intelligence și de aplicare a legii americane au abuzat de autoritatea lor pentru a pedepsi inamicii politici ai guvernului.