În ziua în care americanii comemorează pierderea a peste 2.000 de vieți în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie, publicația New York Times a găsit de cuviință să scrie pe Twitter că „18 ani au trecut de când avioanele au luat la țintă și au doborât World Trade Center”, informează Breitbart.

Faptul că publicația a omis să menționeze că avioanele nu erau de capul lor și au fost conduse de teroriști islamici a stârnit mânia cititorilor publicației, care în urma protestelor, a șters tweet-ul respectiv.

Articolul în care apărea fraza respectivă a fost rescris, astfel încât în loc de avioane, vinovații au fost „teroriști”, fără a fi identificați ca islamici sau membrii ai Al Qaeda, precizează sursa citată.
 

Dacă atacul ar fi fost produs de „adepți ai supremației albe”, putem să fim siguri că acest aspect ar fi fost menționat în titlu, afirmă Breitbart.

Ny Times nu este la prima „spălare” a istoriei, după ce în urmă cu câteva zile a scris despre fostul lider comunist Mao Zedonf că „a început ca un țăran obscur” și „a murit ca una dintre marile figuri revoluționare ale istoriei”.

În urma protestelor cititorilor și acest tweet a fost șters, ziarul scuzându-se pentru că nu a pus la dispoziție „context istoric”. Sub conducerea lui Mao, zeci de milioane de chinezi au pierit ca urmare a represiunii sau a foametei cauzate de „Revoluția Culturală” impusă de Partidul Comunist.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews