ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ziua în care americanii comemorează pierderea a peste 2.000 de vieți în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie, publicația New York Times a găsit de cuviință să scrie pe Twitter că „18 ani au trecut de când avioanele au luat la țintă și au doborât World Trade Center”, informează Breitbart.

Faptul că publicația a omis să menționeze că avioanele nu erau de capul lor și au fost conduse de teroriști islamici a stârnit mânia cititorilor publicației, care în urma protestelor, a șters tweet-ul respectiv.

Articolul în care apărea fraza respectivă a fost rescris, astfel încât în loc de avioane, vinovații au fost „teroriști”, fără a fi identificați ca islamici sau membrii ai Al Qaeda, precizează sursa citată.
 

Dacă atacul ar fi fost produs de „adepți ai supremației albe”, putem să fim siguri că acest aspect ar fi fost menționat în titlu, afirmă Breitbart.

Ny Times nu este la prima „spălare” a istoriei, după ce în urmă cu câteva zile a scris despre fostul lider comunist Mao Zedonf că „a început ca un țăran obscur” și „a murit ca una dintre marile figuri revoluționare ale istoriei”.

În urma protestelor cititorilor și acest tweet a fost șters, ziarul scuzându-se pentru că nu a pus la dispoziție „context istoric”. Sub conducerea lui Mao, zeci de milioane de chinezi au pierit ca urmare a represiunii sau a foametei cauzate de „Revoluția Culturală” impusă de Partidul Comunist.