ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a adoptat legea ID-ului digital online, New York-ul s-a alăturat statelor care au adoptat tehnologia de identificare digitală mobilă, permițând locuitorilor să-și transforme permisele de conducere tradiționale și alte documente de identitate în formate digitale.

Începând din această săptămână, newyorkezii pot descărca aplicația New Longyear Mobile ID atât din Apple App Store, cât și din Google Play, potrivit Reclaim the Net. Această versiune digitală permite utilizatorilor să-și dovedească identitatea în aeroporturi și în alte locații care necesită identitate. Pentru a-și configura ID-ul mobil, utilizatorii trebuie să scaneze inițial ambele părți ale cărții de identitate fizice folosind smartphone-ul.

Lansarea a fost anunțată la un eveniment media la Aeroportul LaGuardia, la care au fost prezenți Robert Duffy, directorul federal de securitate din cadrul Administrației pentru Securitatea Transporturilor și alți oficiali. În cadrul conferinței de presă, s-a afirmat că introducerea ID-urilor mobile constituie „un pas semnificativ” către modernizarea securității identității și a proceselor de verificare în aeroporturi. Oficialii au subliniat „caracterul opțional” al ID-urilor digitale, menționând că acestea oferă o mai mare „comoditate” fără a fi obligatorii.

Companiile, inclusiv barurile, pot începe să accepte imediat ID-urile mobile, cu condiția să instaleze o aplicație de verificare aprobată de stat.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului Kathy Hochul, aplicația New York Mobile ID este operațională în aproape 30 de aeroporturi din întreaga țară, inclusiv la toate terminalele de pe aeroporturile LaGuardia și John F. Kennedy. 

New York-ul face parte acum dintr-un număr din ce în ce mai mare de state, precum Arizona, Colorado și Utah, care au adoptat permisele de conducere mobile.

Trecerea la ID-urile mobile se aliniază cu tendința tot mai răspândită în care smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează nu doar cărți de credit și documente de identitate, dar chiar și cheile mașinii. 

Însă această schimbare ridică probleme semnificative privind confidențialitatea. ID-urile digitale pot fi urmărite mai ușor decât cardurile fizice, existând riscul expunerii de informații detaliate despre mișcările și activitățile persoanelor. Există îngrijorări cu privire la cât de sigur sunt stocate aceste date, mai ales când sunt gestionate de furnizori terți.

O problemă majoră este potențialul de supraveghere sporită. Riscurile se refera la o amenințare la adresa confidențialității personale, deoarece ID-urile digitale ar putea permite atât entităților guvernamentale, cât și celor nonguvernamentale să colecteze și să analizeze cantități mari de date cu caracter personal fără consimțământul explicit.

În plus, securitatea datelor stocate în ID-urile digitale ridică îngrijorări crescute. Având în vedere că furnizorii terți sunt adesea implicați în gestionarea acestor identități digitale, crește riscul de încălcare a confidențialității datelor sau de utilizare abuzivă